Naptár

szeptember 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30

HTML

Húúú, nem lehetne másképp?

Húúú, de idegesít... Sok minden idegesít, mert sok mindent lehetne másképp, jobban. Lehet, hogy másban nem merülnek fel ezek az ötletek. Lehet, hogy mindenkiben felmerülnek, csak senki nem írja le. Lehet, hogy nincs igazam. Mindenesetre az itt található ötletek nyugodtan felhasználhatóak életünk jobbá tételéhez.

Friss topikok

Archívum

Újságíró vagy? Fizess!

2011.12.30. 14:16 BjörnES

Idegesítenek az ingyenélők. Nagyon.

Újságíró-igazolvánnyal minden a legtöbb rendezvényre ingyen be lehet jutni és sok újságíró ezzel vissza is él. Újságíró-igazolványt szerezni nem újságíróknak sem nehéz.

A sajtót be kell engedni, ez része a sajtószabadságnak. De miért mehet be valaki csak azért, mert újságíró ingyen olyan koncertre, előadásra, vásárra, ahova a hétköznapi ember csak sokezer forintos belépővel mehet?

Újságíró vagy? Fizess! Bejöhetsz, sőt, akkor is bejöhetsz, ha teltház van, de ki kell fizetned a belépőjegyet (akár a legdrágábbat is). Ha azért jöttél, hogy cikket írj (fényképet készíts) az eseményről, akkor az a cikk (fénykép) meg fog jelenni*.

Egy éved van rá, hogy a megjelent cikket a rendezvény szervezőinek bemutasd, és ekkor a szervezők az újságírók szövetségének (MÚOSZ) megtérítik a belépőjegy árát (aki aztán továbbítja neked**). Ha nincs cikk, akkor visszaéltél az újságíró-igazolványoddal, az a minimum, hogy a belépőjegyed árát ki kellett fizetned, örülj, hogy ottlehettél és bemehettél sorbanállás nélkül.

Legyél te is ember!

***

*: Tudom, hogy nem minden cikk jelenik meg automatikusan. Ha nem elég jó a cikked ahhoz, hogy megjelenjen, arról te tehetsz. Ha túl sok újságíró ment már be, és ezért nem biztos, hogy pont a te cikkedet veszik meg, mérlegelj! Ha rázós a téma, és ezért nem biztos, hogy megjelenik, akkor ennyi pénzt kockáztattál a szakmai siker érdekében. Döntsd el te, hogy érdemes-e bemenned!

**: Az újságírók szövetségének legyen dolga, hogy a cikkről eldönti, minőségileg elfogadható-e, tartalmilag korrekt-e, a megjelenés plénuma megfelelő-e ahhoz, hogy megtérítse a belépő árát. Másfél mondatos kishír nem cikk.

 

Szólj hozzá!

Címkék: újságíró visszaélés fizess belépőjegy

A bejegyzés trackback címe:

https://huuu.blog.hu/api/trackback/id/tr883506980

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása