Naptár

szeptember 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30

HTML

Húúú, nem lehetne másképp?

Húúú, de idegesít... Sok minden idegesít, mert sok mindent lehetne másképp, jobban. Lehet, hogy másban nem merülnek fel ezek az ötletek. Lehet, hogy mindenkiben felmerülnek, csak senki nem írja le. Lehet, hogy nincs igazam. Mindenesetre az itt található ötletek nyugodtan felhasználhatóak életünk jobbá tételéhez.

Friss topikok

Archívum

Ne autózz a buszsávban!

2011.12.30. 13:46 BjörnES

Ne autózz a buszsávban, mert idegesítesz!

Miért nem tudod kivárni te is a sorod?! Miért képzeled magadat fontosabbnak, feljebbvalónak a többieknél?! Szerinted a többiek nem sietnek? Arról nem is beszélve, hogy esetleg egy tömött buszt tartasz fel, uszkve 80 embert. Hogy az A-oszlop világosítsa meg az elmédet, te barom, te szemét, te ...

Láttam már buszsávban autózó elé, a szabályosan haladó személyautó anyósüléséről kitartott piros tárcsát, stop felirattal. Nekem tetszett, a buszsávozónak nem.

Láttam már buszsávban autózó elé kihúzódó autóst. Nekem tetszett, a buszsávozónak nem.

Van ismerős, aki a buszsávban, piros lámpánál várakozó autóba beült, és bemondta a címet, hiszen a buszsávban haladó gépjármű minden bizonnyal taxi... Ez is jó ötlet.

De nem lenne jobb inkább a rendvédelmi szerv segítségével szankcionálni az ilyeneket?

Előfordulhat, hogy vészhelyzet van, és nagyon kell sietni. Ilyen esetből azonban viszonylag kevés akad. Évente legfeljebb egyszer szül a feleség, és a hozzátartozók sem kerülnek naponta életveszélybe. A repülőgép/vonat/busz elérése nem tartozik ide: el kell indulni időben. A vészhelyzetekről orvosi/tűzoltósági/rendőrségi irat keletkezik.

Nem, a diplomata rendszám sem vészhelyzet. Kérjen rendőri felvezetést a diplomata, ha sietnie kell.

A recept egyértelmű:

Ha buszsávozol, fizess. Nagyon sokat fizess. Ha vészhelyzet miatt kényszerültél buszsávozni, akkor pedig utólag, a vészhelyzetet igazoló irat (pl. aznapra szóló születési anyakönyvi kivonat) bemutatásával mentesülhetsz a bírság alól.

Ugye egyszerű? Igen.

Nem csak az én idegeimet kímélnék ezzel.

Enyhítési lehetőség a car pool: haladhatsz a buszsávban, ha legalább hárman ülnek az autódban. Hogy a gyerek fél embernek számít-e, már részletkérdés. Ez egyébként a légszennyezettséget is csökkentené.

Szólj hozzá!

Címkék: közlekedés rendőrség autó bírság buszsáv

A bejegyzés trackback címe:

https://huuu.blog.hu/api/trackback/id/tr773506897

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása